# 210 Är det bra så …

… är en fråga som ofta ställs när jag ska handla? Vill jag ha en kaffe till exempel så kommer det svaret fastän jag kanske vill ha något mer. Känner mig nästan tjatig när jag kompletterar det jag redan beställt.

Var kommer den ifrån och varför vill de inte sälja mer? I min värld är det ofta lätt att få sälja något mer när plånboken ändå är öppen.

För många år sedan jobbade jag och en av mina döttrar i stallets café. Där skulle vi sälja fika av alla dess slag. Såklart ville hon stå i kassan och ta emot beställningar samt ta betalt. Hon fick det såklart, men på ett villkor från hennes något krångliga pappa. Hon skulle fråga om de ville ha något att dricka varje gång de köpte något att äta och självklart tvärtom. De som köpte blev positivt överraskade över denna pigga tjej som var så framåt och vi fick i slutet av dagen en mycket bra kassa. Hur svårt kan det vara undrar jag?

39 dagar kvar sedan bär det iväg – bara för att vi kan!

Igen har det hänt. Flera SPQ tester har genererat gladare med medarbetare och ännu gladare chefer. Gladast är jag som får möjlighet att få fler uppdrag tack vare detta helt underbara test.

Ändå är det inte helt enkelt att få flera av dem jag träffar att göra denna mindre investering. Senast idag pratade jag med en chef som har en ny säljare, där SPQ passar perfekt, vill vänta lite för att se hur säljaren jobbar. Det är just där och som det passar så utmärkt. Snabbare möjlighet till framgång vill väl alla ha?

Inte helt enkelt att vara ensamföretagare när IT strular. Det löser sig, men tar ofta längre tid.

En match kvar av säsongen, sedan går allsvenska i träda under ett antal månader. Tyvärr lyckades inte Häcken att vinna i söndags mot Hammarby så tredjeplatsen är utom räckhåll. Kul att Norrköping fortsatt har chansen på guld så att det blir bra publik på söndag på Bravida.

Paulhino på TVn inför matchen mot Hammarby

För tre veckor sedan åkte gipset och måndags åkte ” slalompjäxan”. Tänk att något så enkelt som att gå tar vi för givet och att det var så svindlande känsla att ta på sig TVÅ skor och ta de första stegen på sex veckor. Blev nästan tårögd. Nu är det full fart på rehaben och som sagt det ska jag lösa på 39 dagar – no mercy!

Gott att allt är igång igen. Både konsultandet och Personlig Träning samt egen träning fungerar bra nu. Hade till och med träningsvärk i helgen. Skön känsla som bara den.

Idag är det den sjunde (!!) och då går nyhetsbrevet ut som vanligt. Happy reading.

Hela tiden gör vi hur bra saker som helst. Trodde inte #tillsammansnuochsen kunde vara så himla bra, men det är det. Till och med bättre än så. tack för att du finns i mitt liv!

Oktober var på många vis en jättebra månad. Aldrig har så mycket affärsförslag (offerter) gått ut till företag och länge sedan det gick ut så mycket fakturor. Härlig känsla – skrev tidigare om ketchupeffekt. Förmodligen.

Tänk att vara politiker och framförallt partiledare. Hur svårt kan det vara? I så många veckor efter valet och de har bara pratat och sonderat. Tur att de inte leder något företag. Vågar inte ens tänka tanken hur det skulle se ut. Kom igen nu och gör något. Att vänta på det givna – extraval – är helt onödigt. Bara GÖR!

Att coacha sig själv är mer eller mindre ett måste när man jobbar så mycket själv som jag gör. Därför är det bra att skriva upp de saker som man gör och framförallt känslan. Det blir mellan tio och tolv saker varje dag. Rekommenderas!

Tre saker som gläder:

  • #tillsammansnuochsen
  • oktober månad
  • att gå i två skor

Må bäst!

// Mats

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s