#211 allt har sin tid …

… och nu är tiden på Nordic Wellness över för denna gången i alla fall. Idag tar jag nästa steg i PT karriären. Crossfit Kungsbacka får mig som anställd och det ska bli spännande att dels leda sådana pass samt utveckla deras PT verksamhet.

Fokus erbjudande kontra försäljning? Vad menar jag med detta egentligen kanske du undrar? Jo, så här är det. Ofta, om inte alltid fokuserar företagen på produkterna / tjänsterna / erbjudanden som rent tekniskt. Lär organisationen hur det fungerar. Kunna plocka ihop / isär, navigera i ett dataprogram etc. Detta kan de flesta på sina fem fingrar, MEN och jag menar verkligen men med stora bokstäver det pratas sällan om HUR det ska säljas. Är inte detta viktigt kanske du undrar? Att jag tycker det vet du om du läst något eller några av de drygt 200 inlägg jag gjort tidigare.

Försäljning är det enda sättet att få intäkter i företaget, därför är det viktigt att belysa detta högt och lågt.  Lägg mer fokus på säljet när ni lanserar nytt. Gör säljhandbok till er själva och era kunder som förmodligen ska sälja det ni säljer dem vidare. Gör det obekväma rollspelet tillsammans med era kollegor. Justera hur ni ställer era frågor och argument för att kunna komma till avslut och sälja mer. Världens bästa erbjudande som ingen vet hur det ska säljas? Blir det bra?

Vill Ni ha hjälp, maila mats.ljungberg@7konsulterande.se eller ring 0702-668639

Tänka sig att det är mindre än tre veckor kvar till en riktig semester. Dessutom med sol, bad, träning och en massa annat i två veckor. Känns inte ett dugg jobbigt när jag tittar ut genom fönstret. Blåst, regn och nästan inga grader samt mörkt mer eller mindre från morgon till kväll.

Förresten på tal om resan och fördelarna. Jag kommer att ha bästa resesällskapet som toppar hela resan.

Inte bara jag som går i vinteridé snart, men de företag som jag träffar gör detsamma. Tråkigt tidigt, men samtidigt lätt att förstå när det gäller utbildningar samtidigt som det är svårare att förstå gällande de diskussioner jag har om säljare som inte presterar tillräckligt. varför vänta till januari innan Ni tar action? Tappar ytterligare månader av inkomster och samtidigt får Ni avlastning och möjlighet att fokusera på annat om Ni tar den externa (mig) hjälpen.

Resesällskapet ja, tänka sig att vi har hängt i drygt åtta intensiva månader och det blir bara bättre och bättre. Så mycket som är gjort och kommer att göras. Dessutom mycket feedback om att vi strålar. Känns verkligen så. Nästan så att det finns material för en bok. Några förslag på titlar finns, men kanske det finns risk för tårtramp? Sparar dem ett tag till ;-).

Det är självklart tråkigt att fotbollssäsongen är över, men femte plats för Häcken och minst sju (7!!) utmärkelser för Paulinho är massor av respekt.

Det var ett tag sedan som jag skrev om serier, men bara för att jag kan kommer här två tips;

Jägarna med Rolf Lassgård är nästan i klass med filmerna och behöver ses. Behöver eller måste ses är Krigare som är en dansk serie med bland annat Dar Salim. Han infiltrerar ett mc-gäng och sådana filmer är alltid spännande.

Tre saker som gläder:

  • Nya PT jobbet
  • Snart semester
  • Och sparar det bästa till sist; tillsammans…

Må bäst!

// Mats

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s