#219 Rehab eller …

… PREHAB?

Inom idrottens värld används ordet rehab ofta när du eller annan utövare har skadat sig. Som i mitt fall när jag stukat foten ett antal gånger reparerar den genom en operation behöver jag träna upp fotleden igen genom en hel del övningar och över tid.

OM jag hade varit starkare i fotleden hade detta förmodligen inte hänt. Med andra ord om jag hade haft starkare muskler runt fotleden hade de kunnat tagit emot och stöttat när jag varit på väg att trampa snett.

Ni undrar förmodligen vad detta har med mitt yrke som konsult att göra? De flesta av Er känner till mitt erbjudande Bollplank 7:an som är en extern rådgivning för att stöta och blöta utmaningar och/eller problem av olika sort i din dagliga gärning. Kan också kallas rehab, men och då menar jag ett stort MEN, det behövs inte problem för att ha en extern rådgivare eller Bollplank utan här finns det möjligheter att förebygga problem och förstärka det som Ni redan gör bra.

Det finns otaliga exempel på när mina kunder efter att ha träffat mig utan något konkret problem som går ut från mig mer upprätt och rakryggad eftersom vi grävt fram en massa bra saker som gjort i mellanperioden hos mig.

Vi hinner sällan eller tar oss tid att reflektera över vad vi gör på dagar utan springer bara fort mellan uppgifterna. Hos mig tar vi oss den tiden att just reflektera även om vi har något konkret att prata om.

Det är detta jag kallar för PREHAB – alltså förebyggande av eventuella problem.

Tre saker som gläder om Bollplank 7:an:

  • Mer rakryggad
  • Extern rådgivning är givande
  • Löser ofta upp mentala knutar

Må bäst!

// Mats

PS – måste få med något privat också – ASTE är vårt ord!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s