#221 Inte Idol och Talang, men …m

… ändå en audition.

Även jag ”råkar” ut för ett och annat tillfälle där jag testas i mina kunskaper som föreläsare och utbildare. I måndags var en sådan dag.

Tidigt iväg på morgon och knappt 30 mil in i de småländska skogarna för en halvdags utbildning i försäljning. Eftersom det var ett tillfälle bokat och jag enbart pratat med dem på telefon var det osäkert hur dagen skulle sluta. Visste att ett gäng säljare och säljchefen var med i föreläsningen, men desto roligare när även VDn dök upp och var med hela dagen.

Hur gick det frågar ni er säkert eller förhoppningsvis i alla fall? Tillräckligt bra eller till och med mycket bra eftersom de på stående fot beställde ytterligare tre dagar. Fokus uppföljning och träning (rollspel). Hur enkelt som helst att ta bilen och köra hem igen. Mera sådant oftare om ni frågar mig.

Bråttom är ett överskattat ord och dessutom subjektivt. Antingen funderar man eller bara släpper det… I min bok är det släppt. Någon ordlekare sa en gång att brått inte lönar sig!

Tur att jag åtminstone för det mesta inte har förutfattade meningar när jag pratar med kunder. Trodde att crossfitgänget ville ha utbildning i försäljning för PTs, men eftersom jag lät kunden prata visade det sig att de vill ha en traditionell utbildning i försäljning för att knyta företag till sin box.

Med andra ord så är aktivt lyssnande riktigt bra. Alltid lika intressant att höra dialogerna när ämnet kommer upp.

”Ska jag verkligen dyka ner i det ämnet?” ”Jag är inte ett dugg intresserad eller kan något om det.”
Detta är just poängen med aktivt lyssnande – vi ska enbart ställa frågor på de svaren vi får, med andra ord behöver vi inte kunna direkt mycket i ämnet. Vi ska enbart vara intresserade av den andres intresse och i den bästa av världar oss mer. Det viktigaste med företeelsen är:

Genom aktivt lyssnande skapar vi förtroende!

Foten blir inte så mycket bättre just nu, men vi testar akupunktur och en stund kändes det på rätt väg. Tre gånger till är bokade och hoppet lever.

Mars är the månad om Ni frågar mig. Händelsemånad ofta. Händelser varje helg och en del mer eller mindre större som jag ser fram emot.

Är det för att det trillar in en del jobb som gör att det blir mer framgångsrikt att boka nya besök? Det vet inte jag, men jag surfar på vågen och njuter av effektiviteten.

På tal om foten har under senaste veckan pausat rehaben. Inte varit så roligt och dessutom har det gått ut över den vanliga träningen. Lusten har uteblivit, men tack vare pausen har jag gått in genom gymdörrarna och bara kört på med sådan träning som är rolig och som triggar. Armar är alltid ett gott alternativ.

Att pausa rehaben efter nästan fem månader är ok i min bok.

Mentalt blir det en större utmaning att träna själv när jag som just nu tappat musiken. Kommer väl säkert tillbaka. Frågan är bara vilken sort och när? Ser fram emot detta med spänning.

Veckan som gick avslutades med en rejäl tripp norröver. Umeå var slutmålet och det var mycket trevlig resa. Bra resesällskap och ett engagerat mottagande som dessutom guidade oss runt båda dag och kväll. Inte visste jag att universitet var av den storleken. Mäktigt och imponerade – nästan att jag fick lite plugglust.

Lite bilder blev av resan – håll till godo!

Minigolf heter visst sporten. Behållning sådär efter som det inte blev direkt många slag 😉

Universitetet – plugga naturellt om någon vill!

#7anärmin

Lite bökigt att släpa flaskan – blev en bild istället. ”7anärmin

Hemlagad renskavsgryta som lika gärna kunde vara ett bidrag i Sverige Mästerkock!

Mamma / son diskuterar hur och var som ska göras för att slå bollen i hålet.

Så magiskt med att lära sig nytt varje dag både privat och i jobben (sälj och träning). Hur tänkte den som sa att det inte går att lära gamla hundar att sitta? Inte hund, men gammal och det fungerar för mig!

Citat en gång till.
Einstein var en citatkreatör vad  jag har förstått.  Här kommer ett som jag tänkte använda mig av i fortsättningen:

”Galenskap är att göra samma sak om och om igen och vänta sig olika resultat. Om du vill se andra resultat, gör inte samma sak.”

Gott med att Häcken lyckades få håll på BP till slut. Nervös väntan utan någon direktrapportering. Vad är det för fel på tidningar i Göteborg som inte har någon på plats som kan göra det jobbet? Katastrof – gör om och gör rätt.

Nu väntar en ny vecka med nya möjligheter, mest med kundbesök och lite offertskrivande. Kanske något oväntat möte i slutet på veckan?

Stängde ”Lie to me” serien för andra gången. Fortfarande lika bra och lika tråkigt att den tar slut.

Vilken blir nästa serie?

Vi får hoppas på en trevlig motståndare och bra matchtid till helgen när Häcken går in i slutspelet på riktigt. Fokus Europa!

Tre saker som gläder:

  • Resan till Umeå
  • Resesällskapet och syftet; guiden/kocken/sällskapet/träningskompis!
  • Häckens avancemang i cupen – tre matcher kvar sedan Europaspel i sommar

 

Må bäst alla!

    // Mats
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s