#235 Ett refererat från 75 …

… dagar med The Six Pack Revolution.

De flesta vet säkert att träning är en stor del av mitt liv och sedan cirka två och halvt år sedan är jag personlig tränare också. Med anledning av tog jag ett beslut att testa The Six Pack Revolution. 75 dagar med start den 13 januari i år. Idag 78 dagar sitter jag på balkongen i solen och skriver dessa rader.

När jag undervisar säljare och säljchefer etc pratar jag om att målbilden är den som bestämmer personlig succé. Så var verkligen fallet med detta program. Min målbild var supertydlig. Jag skulle gräva fram mina sixpacks för första gången i mitt liv. När de var framme skulle jag träna med bar överkropp på ett utegym i Spanien. Att det inte blev Spanien förvånar nog ingen på grund av det eländiga Coronaviruset. Av olika anledningar blev det inte heller ett ordentligt sixpack. Mer om detta senare.

Före och efterbild som en med lite spända muskler

  Vad innebär detta programmet? Jo, vi ska äta rätt och dricka rätt i 75 dagar utan pardon. No mercy helt enkelt.

Tre ”Snacks” motsvarande gröt, smoothies eller äggrätter samt tre ”Meals” motsvarande kyckling, bönor eller fisk varje dag. Jättefint illustrerade och ordnade recept. Det finns också en ordinär kokbok, men den blir lite av en bonus.

Det finns tre olika perioder där den första är mer av detox eller avgiftning i 28 dagar. Därefter lite mer bulkning i 13 dagar för att sedan finlira på slutet. Det som inte framkom och som borde varit tydligare var att ”slarvar” du eller inte kan äta rätt en måltid tappar du tre dagar av programmet. Med andra ord, fyra procent av hela tiden. Kanske en av anledningarna till sixpacken uteblev. Hade jag vetat att det var så avgörande innan hade jag funderat ett par gånger till innan jag åt vad jag åt.

Att dricka förutom smoothie, var två saker. Dels fyra liter vatten för män och tre liter för kvinnor. 

Här har ni anledningar till att dricka mycket vatten:

Dessutom ner till två koppar kaffe om dagen max. Sista tre veckorna var rekommendationen att ta bort det helt. Jag gjorde så och känner idag inget behov eller önskan om att börja dricka kaffe igen.

Här kommer svar på varför kaffe kanske inte är så väldans bra:

Ett par skäl …
Polyfenolerna i kaffe har visat sig ha vikt i kroppen, speciellt runt magen och envist magfett hålls fast eftersom koffeinet höjer adrenalinnivåerna och stimulerar adrenalin ökar nivåerna av hormonet kortisol som cirkulerar kroppen, vilket är stresshormonet som uppmuntrar fett att lagras runt din mitt.

Vårt program är allt baserat på att balansera dina hormoner som kaffe och koffein kommer att störa och ta oss ur balans så idealiskt skulle vi inte ha INGEN alls men vi tillåter två koppar att hjälpa dig genom programmet.

Det om mat och dryck. Nu till det som utan tvekan var det roligaste med programmet. Träningen där det finns tre olika uppgifter.

”Dailies” som innehöll armhävningar på tå eller på knä. Vi började med 10 stycken om dagen som successivt ökade med 10 stycken. Dessutom någon ben/rumpaövning som till exempel knäböj, utfall eller bäckenlyft.

”Abs” som är bålträning och som vi hade till uppgift att göra varannan dag. Det kunde innehålla benlyft, mountainclimbers, plankan och lite annat smått och gott.

Veckans höjdpunkt var lördag klockan 1700. Då kom det nya ”challengers”. Dessa skulle göras minst tre gånger på en vecka. Kunde innehålla olika battleropsövningar, kettlebells, armhävningar, cykel/löpning samt lite övningar med hantlar. Normalt tog dessa passen cirka 45 minuter med bra puls hela passet. Jätteroliga och ytterst lärorikt för mig även som PT. 

Finns det några uppsidor med programmet?

Såklart och det har ni säkert förstått att det är träningen. Faktum är att just tempo är något som fastnade hos mig och det träningar jag utfört efter detta har jag fortsatt hålla tempo och haft två övningar igång istället för en som innan.

Rutinerna som jag satte med att äta 0630, 0930, 1200, 1430, 1800 och 2030 samt att jag tydligt för mig själv hade bestämt att göra detta program gjorde att jag på ett ganska bra sätt tog mig igenom de värsta stunderna i samband med att min mamma tog sitt sista andetag. Hade jag inte haft detta att luta mig tillbaka på samt motivationen, hade kosten varit extremt mycket sämre tillsammans med alkoholhaltiga drycker och tobak. Nu blev det inget direkt sådant förutom dagen efter när åkte iväg på Spa för att komma bort och maten ingick som förmodligen inte var den bästa. Däremot löstes frukosten på hotellet förvånansvärt bra.

Ofta var kommunikation också tydlig. Främst med alla filmer som visade hur de ville vi skulle träna. Upphovsmakaren Scott var enormt duktig på att kommunicera och peppa.

Finns det saker som kan bli bättre?

Förmodligen och här kan jag tänka kommunikation igen. Vår grupps huvudcoach kunde gjort det lite bättre samtidigt som det ibland kom ut en uppgift som inte kändes fullständig, men då kom kompletteringen dagen efter i en film. Detta kunde de kommunicerat ut bättre.

Ska du prova detta behöver du mentalt förbereda dig på 75 dagar 100 procent fokus. Tänka igenom hur dina dagar ser ut under dessa dagar och om du kan dedikera dig till programmet. Till exempel så startar ett program i maj och ett i juli. Vill du satsa denna tiden får du fundera på hur tex midsommar och semester ser ut. 

En enormt stor fördel som jag hade var att min sambo och stora kärlek gjorde programmet också. Enklare att planera och äta samma mat under denna tiden. Inte alls lika kul att bo med någon, men inte göra det ihop. Varm rekommendation.

Jag kan inte direkt peka på ett bättre välmående, men jag är en frisk 55-åring utan några livsstilsjukdomar och det är jag säker på är för att jag oftast tränar och äter rätt. Hört om de som  blivit av med astma bland annat.

Frågan är om jag kan tänka mig köra igen? Självklart kan jag tänka mig det. Dessutom har jag anmält mig till att bli coach i framtiden för det är ett gott komplement till  det jag gör idag.

Faktum är att jag kommer att fortsätta redan nu, men i egen regi och mitt upplägg kommer att vara:

  • Styrketräning dag 1
  • Styrketräning dag 2
  • Challenge dag 3 – börja om på programmet, men tex fler varv än tidigare.
  • Dessutom Abs och från början, men två istället för ett varv.

Nu är det träningsmässigt lyckligt just nu att jag kan träna mycket och då tänker jag göra det.

Här kommer lite blandat bandat bilder från de 75 dagarna!

Vägningen före och efter!

Friterad kyckling och sötpotatis i Airfryer

PadThai

Förberedd för bulkning. Dessa sju lådorna åts på en dag.

Avslutande kväll med ett glas vitt!

placeholder://placeholder://

 

Ett svar till “#235 Ett refererat från 75 …”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s