#237 och ett helt …

… vanligt inlägg.

Lite gott och blandat efter tre stycken mycket fokuserade inlägg.

Härligt att Suits är tillbaka. Så mycket jag kan sträcktittar jag. Det är som en kär gammal vän kommit tillbaka.

Inte speciellt mycket att göra som säljkonsult, men det löser jag med mer träning och …

… några dagar i veckan hos Stadsmissionen. Inte visste jag att det fanns eller snarare finns en kyrka i stan som har ett fil där frukost, lunch och ibland kvällsmat serveras. Kanske det finns på fler ställen? I alla fall där har jag tillbringat några dagar med att hjälpa till i fiket. Mycket trevliga människor som jobbar där och helt plötsligt är jag med i ett lag som langar mat. Finns bara plus för mig här. Det kommer jag säkert att göra flera gånger.

Saknaden och längtan efter fotboll och Häcken är stort, samtidigt som jag vet att det finns mycket annat som är viktigare i dagsläget. I alla fall så har jag köpt schäslongsbiljetter till matchen mot Elfsborg i cupen.

Vincent van Gogh fick jag mer kärlek för i höstas när vi var på hans utställning på Kalmar slott. Nu har jag fått till och köpt en tavla med världens finaste blomma, nämligen SOLROS.

Tiden efter The Six Pack Revolution är väl sådär. Gott att vi kunnat slappna av lite med maten, men lite knepigt att suget finns där oftare än jag trodde. 75 dagar är ändå en ganska lång tid där det normalt blir en vana, men just det är lite tufft. Mest är det naturgodis som finns i huvudet. Faller jag, blir det mest nötter av olika slag. Kanske inte världens nyttigaste, men bättre i alla fall.

DNA på SVT play är en riktigt bra dansk serie igen.

Full fokus på på ren styrketräning är det just. Försöker ligga mellan fyra och sex reps för att bygga styrka nu efter dessa veckor med extremt högreps. Kul att lyfta tungt och ge skäl för smeknamnet jag fick PowerHouse. Verkligen en fin present från en av coacherna.

Värmer verkligen.

Håll ögonen öppna – det är en sponsor till mig på väg in. Främst som personlig tränare, men varför välja? Alla kan ha nytta av denna sponsor. Superkul och ännu mer spännande. Kanske den första av flera??

Mer tv-serier. Viaplay visar Proven innocent och Cmore visar Bäckström. Bäckström har jag skrivit om förut när Claes Malmberg gör rollfiguren. Han passar riktigt bra som Evert och det gör Kjell Bergkvist också, förutom att han inte riktigt har den kroppshyddan jag ser när jag läser GWs karaktär. Förresten är storyn hämtad från boken ”kan man dö två gånger”. Kanske någon kommer ihåg att jag gjort en short story på den boken? Finns att läsas igen längst ned i inlägget.

Det är spännande med säljstilar och det nya testet SSPA.

I onsdags var jag i Herrljunga? Många platser i Sverige, men ändå hittar jag nya som jag inte varit på. Bra start på en diskussion om ett längre uppdrag. Finns olika vägar som den diskussionen kan ta. 

Högintensivt verkar ha blivit min grej på gymmet. Ofta är två eller tre övningar igång samtidigt och mindre vila samt högre puls.

Kanske är detta en bra låt att träna till? Vad tycker Ni? Passar mig bra !!

Enough is enough sjöng två galanta damer på slutet på  70-talet. Kanske Ni kommer ihåg vilka? I alla får det räcka så här för detta inlägg. Snart ett nytt om sponsring!

Tre saker som gläder:

  • #Tillsammansnuochsen såklart!
  • Att träningen går så himla bra.
  • Våren kommer mer och mer. Med den ljuset och värmen!

// Mats

Short storien som utlovad:

Ur Leif GW Perssons Kan man dö två gånger?

Jag står och tittar på dig där du ligger på den blanka och speglande bår i rostfritt stål. Utlämnad, naken och inga spår av äldre skador som uppkommit genom sjukdom, missbruk, olyckshändelser eller våld. Det enda jag ser som är onormalt är styngen med den svarta kirurgtråd som de sytt ihop dig med efter obduktionen.

Du ligger där enkom av anledningen att någon högre makt bestämt att det var dags för dig att fara vidare till nästa livsvåning i höghuset som symboliserar de sju stadier i det som ska göra det totala livet. Här du får vara olika gestalter på olika livsvåningar för att i den sjunde våningen, paradiset eller sjunde himlen den slarvigt kallas. Vid den här porten får du göra valet med erfarenheten från de sex tidigare våningarna. Ska du våga prova kombinationen av de tidigare våningar eller väljer du ett av de tidigare liven?

Snart kommer vi att ha ännu bättre bilder på honom. Varför tänker jag ”honom” hela tiden. Kanske på grund av det kortklippta bruna håret eller de extremt välpumpade armarna? Synliga blodådror är inget man bara snyter ur näsan, snarare hård träning och noga reglerad kost är ett måste. Till och med användandet av otillåtna medel skulle kunna vara ett måste. Måste tänka henne, henne, henne upprepar jag för mig själv. Det kommer att bli extremt pinsamt om jag skulle säga fel inför dina släktingar som kommer hit alldeles strax för att bekräfta att du är just du.

Du var verkligen inte lätt att hitta. Jag och mina kollegor hade lagt båda dagar, kvällar och ibland nätter för att hitta dig. Inte bara letandet i sig att hade tagit tid utan alla samtal från dina nära och kära som ville veta hur det gick för oss. Hade vi hittat dig, hade vi några ledtrådar, hade vi pratade med de eller de? Frågorna från de dina var många och lika. Allt bottnade i ett enda stort svart och bomullslikt moln av oro. Då och då lyste en eller annan strimma hopp igenom, men täcktes snabbt upp igen av molnet.

En dag fick jag ett tips via journalisten som var mest engagerad och inte släppte ditt försvinnande trots att det kom nya händelser som förmörkade i ditt försvinnande i mediebruset som uppstått med Interneteran. Hon, det var också en hon, berättade om en ö en bit ut från kusten där du i din barndom tillbringade somrarna.

Jag vet vad det ligger sa jag till min kollega och förklarade vägen. Kollegan höll inte med utan förklarade att jag menade en annan ö som var mycket lik den som vi fått tipset om. Vi bordade den välutrustade polisbåten och så vi åkte dit, jag fick ta ut mina landmärken och med hjälp av ekolodet var det ju enkelt nog att se att han hade rätt och jag hade haft fel.

Att göra en pudel till en poliskollega utan att det kommer att kosta mycket i form av glåpord och kamratliga trakasserier finns inte i vår kår. Hans breda leende, med de vita tänderna sa allt. Detta skulle jag komma att få äta upp både på längden och tvären.

Vi kom fram till ön och utav tre personer inkluderat mig hade två rätt. Journalistens tips ledde oss till dig och den lilla hydda som du hade byggt upp redan som tonåring. Mycket energiskt hade du släpat och slitit för att få dit brädor som var behandlade att tåla hårt väder. Du hade sågat och spikat får att det skulle bli stabilt och att det skulle bli den tillflyktsplats som du då och då behövde. Här fanns det fortfarande kvar konserver med tonfisk, kyckling, potatis och det mesta i grönsaksväg. Det har alltid varit viktigt för dig att äta rätt.

Den numera rostiga skivstången med de många vikterna fanns där och bänken och ställningen för bänkpress fanns där också. Bänken med sitt röda och spruckna nylontyg där det här stack ut skumgummi hade du också gjort plats för. Var det något annat i ditt liv som var viktigt förutom mat var det träning. Det var här du hade byggt din kropp i slutet av livet och putsat till det sista för att få fram konturerna och ådrorna. Det var här vi hittade dig i din sista repetition bänkpress, där du inte hade orkat med vikten och kanske också livet. Där du hade gett upp och låtit stången rulla ned från din breda och vältränade bringa ned över halsen och stannat vid din haka. Där hade också denna delen av ditt liv stannat upp för gott.

Gör nu ett bra liv i nästa våning. Man kan och dör bevisligen fler än två gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s