#249 och lite gott och blandat!

Om jag ska äta från en gott och blandat påse ska det vara de salta som jag väljer. Kanske bättre med salt och blandat istället.

Nja, det var inter direkt godis (som egentligen inte ens är min grej) som rubriken handlar om utan helt enkelt lite av varje med åsikter och annat gött!

Ansvar är ett ord som framförallt Stefan Löfvén slitit ut under de sju åren han varit statsminister. I min ordbok kan lika gärna betyda ”nån annan” för det är ju precis vad det är. Att skylla ifrån sig är ju väldigt lätt och ska man vara statsminister samtidigt ha en minoritet så är det klart att man behöver hjälp, men med det sagt är det eget ansvar som är det viktigaste. Att hela tiden tjata om att andra ska ta ansvar är för dåligt och enkelt. Vi måste alltid se till att vi gör vårt bästa i alla situationer. Vad andra gör sedan är mindre relevant och framförallt jättesvårt att påverka.

Det sista vet Ni som varit med på föreläsningar. Vi ska bry oss om det vi kan påverka och sedan i de bästa av världar smittar det på omgivningen.

Ett kärt möte på ett byggvaruhus i helgen. Den såg nog ingen komma, men trevligt var det!

Syfte med ett kundbesök är viktigt. Dessutom ska det vara konkret och helst föra affären framåt. Att föra affären framåt kan tolkas eller göras på olika vis. Min tanke bakom hur jag gör nu är att syftet minst ska vara att ha med ett nytt möte bokat framöver. Oftast ett avstämningsmöte eftersom vår affär är konstant i rullning. Att med tre till sex månaders mellanrum sätta sig ner en timma och på ”helikopternivå” titta på samarbetet tror jag är en framgångsfaktor som heter duga.

Hittills har jag fått till den typen av besök i stort sett vid varje möte. Med andra ord har jag en hel del besök bokade i höst. Gott att vara listigt lat ibland.

Spinning är något jag gillat och tack vare att Nordic Wellness kör en del virtuella pass är det enklare att få plats. Inte samma sak till 100 % trött blir jag och svettig också. Tre pass på åtta dagar – då är jag med i matchen igen. Kanske till och med dammar av instruktörströjan vad det lider?

Bara för att avstämningsmöten är bokade betyder inte det att det inte kan bli träffar emellan med kudnerna. Kan handla om offertuppföljning, förhandling om dito eller om sortimentet utökas. Att en flexibilitet i samarbete behöver finnas är självklart.

Nu är det Maria Wern för hela slanten i bilen. Inte så att hon är med i bilen, men som ljudbok är Anna Janssons karaktär med. Alla dessa tjejer hela tiden.

Så mycket bilar överallt och vägarbeten – mycket tid till kontemplation. tränar tålamod också.

Och fler bilar blir det – efter sommaren blir den en personbil igen i tillägg till husbilen. Trafiklivet blir lite enklare, men också lite tråkigare. Nu ska jag inte sälja husbilen utan den ska vara kvar och den kan användas när jag vill, men främst det en vanlig personbil.

16 Weeks of hell något som ligger och skaver i min kropp på samma sätt som en sten ligger och skaver i skon. Börjar det bli dags? Kan det vara sista chansen att gräva fram några magmuskler? Sugen att plåga mig samtidigt som jag undrar om jag ensam har vad som krävs? Tänk om det hade gått att gräva fram ett gäng människor som jag känner sedan innan som kan göra det ihop? Ge och ta energi och motivation??

Sa jag att jag gillar solrosor?

Ibland kan även mer eller mindre betydelsefulla produkter vara av godo i ett sortiment och lansering. Det behöver inte alltid vara stora komplexa system som ska diskuteras med kunder. Däremot kan det vara en god anledning att prata med kunder och att kunna få till de större projekten också vad det lider.

Kan det vara så att det är snurrigt i Sveriges riksdag för att fyraprocentspärren är föråldrad? Det tror jag definitivt eftersom åtta partier är definitivt för många partier med olika åsikter och ståndpunkter. Några färre skulle nog göra livet enklare för den som ska bilda regering, kanske till och med få en ordentlig majoritet.

Igen kundbesök. Jag har förmånen att kunna göra många fysiska besök, men vad många som inte kan det och därmed inte träffar kunder eller leverantörer heller för den delen. Om det fysiska mötet inte blir av, vad tror ni om till exempel ett Teamsmöte istället? Ibland kan jag tycka att det saknas lite desperation. Stämmer det?

Kärt återhörande vad det idag när jag pratade med en kund som både varit konsultkund och PT-kund. Just nu kanske vi inte har så mycket ihop, men det kan ju bli. Spännande att vi båda till och från går i radiotystnad för att när vi väl öppnar kanalen är det som tiden stått still.

Husbil är bra på många sätt. I lördags var vi ute och körde runt. Klockan två spelade Häcken träningsmatch. Bara att dra i handbromsen, rulla ut markisen, hänga upp flaggan, ställa fram bord och stolar samt sätta på Ipaden. Lite kaffe och något tilltugg sedan var det bara att njuta av matchen som dessutom slutade med vinst! Det har vänt nu…!

Det är inte Häcken, men okej fotboll när Sverige spelar i mästerskap. Det händer saker i Sverige, alla blir glada och vi får ett bra samtalsämne. Tänker mig inte att jag ska lägga mig i debatten om vilka som ska spela, men jag har en åsikt ;-).

I vilket fall som blir det vinst ikväll med två noll. Äntligen spräcker Isak nollan och Danielsson nickar in en hörna. Det är ju ändå St Petersburg och turarenan.

Tre saker som gläder:
– Bil efter sommaren
– Spinning
– Tre saker som gläder

Shia shing hao!

// Mats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s