#261 ibland undrar jag ….

… vem jag är.

Har nog inte skrivit så här privat (på detta sätt i alla fall) om mig själv tidigare, men vem kommer ihåg en fegis ;-).

I stort sett hela mitt liv har jag varit säljare. Ibland enbart säljare, ibland säljchef och säljare, säljkonsult och säljare, personlig tränare och säljare och till och med VD och säljare. Med andra ord den gemensamma nämnaren säljare.

Vad kan identifiera en säljare enligt med? Massor av energi och faktiskt en stor portionsvis kreativitet. Jag har under åren gjort en massa udda aktiviteter som genererat affärer.

Vart vill jag komma med detta? Är jag en ”välklädd” kille i i chinos och skjorta? Är jag en till och från välfriserad kille?

Egentligen! – Egentligen ?

Kanske jag är det OCKSÅ, men också en bohemisk kille. Varför tänker jag bohemisk? jo, vid några tillfällen har det varit främst tjejer som sagt att de tycker så. Varför. Här är kanske en förklaring

Vad är bohemisk? Enligt Wikipedia är det följande: Bohem (från franska bohème; egentligen person från Böhmen) refererar till personer som lever ett okonventionellt liv, ofta i sällskap av andra likasinnade personer med musikaliska, konstnärliga eller litterära ambitioner, men med få fasta åtaganden. Bohemer kan också referera till resandefolk, äventyrare och vagabonder. Har ju varit resande säljare i massa år.

Jag har provat ”min” konstnärliga ådra? Jag har skrivit (litterärt) en bok. I den hade jag utmanat mig med att målat illustrationer med akrylfärg (konstnärlig). Dessutom har jag en eller två böcker kanske till och med tre stycken till igång. Blir de av? Vet inte? Ingen av böckerna har en deadline och kanske det är bra? Vad vet jag?

Håller/höll att lära mig spela gitarr. Här provade jag min musikaliska del av mig. Att jag lyssnar massor av musik är ett understatement och det vet ni som är kontinuerliga läsare.

I skrivande stund har jag Iron Maidens musik från Number of the Beast plattan. Helt säkert den absolut denna bästa jag hört någonsin.

Är det skillnad mellan att vara försäljare och varit bohem eller är det tack vare dessa som det blir något av båda?

Varje dag känner jag att ett behov av att få ur de känslorna. Men att gå från ord till handling är inte alltid det lättaste. Jag lever mycket på inspiration. Den kan båda komma till mig fort, som att den försvinner i ett nafs. Kanske det också är bohemiskt?

Avslutningsvis, men ”utseende”. Chinos. välfriserad eller jeans och längre hår. Tror att båda är rätt, men ibland behövs det ena för att uppskatta det andra.

På tal om bok, har jag tack vare min inspiration i stort sett skrivit klart uppföljaren. Ytterligare 7 sanningar om försäljning. Nu väntar jag på inspirationen till att illustrera den också. Stafflit är i alla fall uppställt.

Solrosen (husbilen) gjort sitt. Inte de sälla jaktmarkerna, snarare ny ägare. Vilken upplevelse och vilket rätt beslut att köpa den. Så mycket nytta, minnen och erfarenheter.

Mer privat eller både och. Jag har kastat mig ut i okänt land. Tagit anställning för att sälja kylaggregat?! Mesta tiden av mitt säljliv har varit styrningar till bland annat kylaggregat. Är det en avgrund? Både och. Samtidigt är jag trygg i säljet så bara det finns en bra organisation bakom kanske det spelar mindre roll vad jag säljer. Specialister är ju ändå det bästa. All respekt åt Jeremejeff, men elva stycken i ett lag, skulle inte fungera. Tror det är bättre med Samuel, Simon och Mikkel som skapar möjligheterna till att göra mål. Ni som läst min bok vet, de som träffat mig i konsultutförande vet också detta.

Senast uppdraget var det en innesäljare som kallade mig inkastare av kunder. Kanske det är mitt nästa jobb på en restaurang söderut (långt). Jag står och ”tjötar” med folk som jag tänker att försöka kasta in. Sedan tar servitriser/servitörer, kockar, diskare etc hand om dem och jag letar nya kunder. Flytta söderut, finns mer på bucketlist än just detta jobb. Jobbet är mindre viktigt än värme och sol oftare.

Siktar på Beach vinter 2022

Träningen och kosten går helt strålande. Till och med hur bra som helst skulle jag säga. Airfryern är igång, mixern går varm och matlådorna fyller kylskåpet. Dyrare mat? Ja , men det är det värt. Ska inte gå omkring och se gravid ut längre. Dessutom finns ett tydligt mål. Beach 2022 i december – tjohoooo!

Bra och rolig träning också. En massa battleropes som är 7kt kul och roligt. Dessutom med kanonpepp av träningskompis som gör att träningen blir som en promenad i Slottskogen.

På söndag blir det på riktigt – seriefinal mellan Häcken och Djurgården. Samma poäng och lite skillnad i målskillnad till Djurgårdens fördel. Vi möter dem på bortaplan. Därför kan vi vara lite underdogs och det tror jag kan vara av godo. Kom ihåg att vi spelat tolv matcher på bortaplan utan förlust. Trettonde raka och serieledning med tre poäng!?

Det om detta, nu blir det inte mera för denna gång – gör det bra, vad ni nu håller på med!

BTW – tre saker som gläder:

  1. Jag har en bra coach!
  2. Kosten – träning i 7kt bra kombo!
  3. Skräckblandad förtjusning söndag 1730 – seriefinal – forza Häcken

// Mats

PS – känner för en vinyllista med nya skivor.

  1. Five finger death punch – After life
  2. Ozzy Osbourne – Patient number 9
  3. Arch Enemy – Deceivers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

7:an®Passion FÖRsäljning

Bra prestation ger bra resultat

XLNT Post

Bra prestation ger bra resultat

%d bloggare gillar detta: